"Toblerone" na moj način |
Za ovaj recept, potrebno je (za otprilike 20tak "toblerona, odnosno jedan silikonski kalup za praline):
1 kvalitetna crna čokolada (najlepše želje)
35 grama proprženih sitno istucanih pekan oraka, badema i lešnika (po 10 gr)
2 kašike meda
1 čepić od bočice Dr.Oetker vanila ekstrakta
Priprema:
Otopiti čokoladu u staklenoj činiji, koju ste stavili na šerpu sa ključalom vodom. Pre nego što se čokolada skroz otopila, staviti med da se i on istopi i vanila ekstrakt i propržen mleveni badem, orahe i lešnik. Kada je smesa postala kompaktna, puniti kalup za praline i staviti u zamrzivač da se stegne oko sat vremena. Pre služenja vaditi iz zamrzivača i pustiti da malo smekšaju i služiti same ili prelivene toppingom. Ja sam koristila od malina.
"Toblerone" na moj način |
"Toblerone" na moj način |