Ćuretina sa mlincima na moj način |
Ćuretina sa mlincima na moj način |
600 gr ćurećeg filea
pakovanje mlinaca
pileća supa ili supa od pola kocke za supu kokošije (oko pola litre)
500 ml neutralne pavlake
2 čaše milerama ili kisele pavlake
250 gr rendanog edamera
kesica rendanog parmezana
so, biber, vegeta
maslinovo ulje
Ćuretina sa mlincima na moj način |
Ćureći file iseći na šnicle, posoliti, pobiberiti i peći na zagrejanom maslinovom ulju od komine. Peći dok sa obe strane ne porumeni i skinuti sa ringle. U međuvremenu mlince preliti toplom supom i ostaviti da omeškaju u celini. Tiganj u kom su pekao ćureći file zagrejati, dodati malo ulja i supu u kom su bili mlinci, kao i višak tečnosti od pećenog ćurećeg fila, zatim neutralna i kisela pavlaka, odnosno mileram i dodati i začiniti sa solju, biberom i pola kašičice vegete. Neka se umak sjedini. Uzmemo tepsiju, malo nauljimo i poređamo na dno pola mlinaca, zatim na mlince poređamo ćuretinu da prekrije celu površinu. Premažemo četkicom sa malo sosa. Zatim poređamo drugi red mlinaca i prelijemo gotovim prelivom i pokrijemo folijom. Pećniću zagrejemo na 180 C i stavimo da se peče oko 30 minuta. Izvadimo iz rerne, stavimo smesu izrendanog edamera i parmezana i vratimo poklopljeno folijom još 15 do 20 minuta. Nakon toga, skinemo foliju i povećamo temperaturu na 190 do 200 C i pečemo još 10tak minuta dok se ne napravi fina zlatno žuta korica. Izvadimo i služimo uz asjberg ili zelenu salatu.
Ćuretina sa mlincima na moj način |
Нема коментара:
Постави коментар