Potaž od bundeve |
Potaž od bundeve |
500 gr bundeve
1 veća glavica luka
2 čena belog luka
2 šargarepe
oko 2 l vode
1,5 kašika maslinovog ulja
so, beli biber i
pola posne kocke za supu
peršun, tucana paprika i krutoni za služenje
Potaž od bundeve |
Na ulju prodinstati crni i beli luk na srednje jakoj vatri oko 5 minuta. Dodati na kolutove iseckanu šargarepu i dinstati još nekoliko minuta. Nakon toga dodati na jednake kocke iseckanu bundevu, pola kocke za supu i naliti vodom. Kuvanjem će nešto tečnosti i ispariti. Posoliti i pobiberiti. Kuvati oko 30 minuta da se ukusi prožmu. Kada je gotovo, ostaviti malo da se prohladi i sipati u blender i izblendirati potaž i služiti sa krotonima (ima ih u maxiju gotovih), iseckanim peršunom, malo tucane paprike i malo maslinovog ulja. Probajte, nećete mu odoleti koliko prija i koliko je okrepljujuć.
Napomena: Za kremastiji ukus i izgled, dodati i malo milerama.
Potaž od bundeve |
Нема коментара:
Постави коментар