среда, 21. фебруар 2018.

Potaž od bundeve

Potaž od bundeve
Mmm, potaž od bundeve često pravim, naravno, zimi jer joj je tad vreme i nekako je baš okrepljujuć i zrači svetlošću i zdravljem, kada je napravite, što se vidi i na slici. Ova koju sam spremila je od bundeve iz moje bašte, time mi je mnogo slađa i koristila sam muskatnu. Naravno, možete da koristite i drugu vrstu, da kupite na pijaci parče od bele bundeve, i ta će biti uvek manje slađa. Ova je dosta slatka, ali kada mu dodate beli biber, biće baš kako treba, pa da krenemo sa receptom.

Potaž od bundeve
Sastojci:
500 gr bundeve
1 veća glavica luka
2 čena belog luka
2 šargarepe
oko 2 l vode
1,5 kašika maslinovog ulja
so, beli biber i
pola posne kocke za supu
peršun, tucana paprika i krutoni za služenje

Potaž od bundeve
Priprema:
Na ulju prodinstati crni i beli luk na srednje jakoj vatri oko 5 minuta. Dodati na kolutove iseckanu šargarepu i dinstati još nekoliko minuta. Nakon toga dodati na jednake kocke iseckanu bundevu, pola kocke za supu i naliti vodom. Kuvanjem će nešto tečnosti i ispariti. Posoliti i pobiberiti. Kuvati oko 30 minuta da se ukusi prožmu. Kada je gotovo, ostaviti malo da se prohladi i sipati u blender i izblendirati potaž i služiti sa krotonima (ima ih u maxiju gotovih), iseckanim peršunom, malo tucane paprike i malo maslinovog ulja. Probajte, nećete mu odoleti koliko prija i koliko je okrepljujuć.

Napomena: Za kremastiji ukus i izgled, dodati i malo milerama.

Potaž od bundeve

Нема коментара:

Постави коментар