петак, 10. март 2017.

Lignje sa prelivom od limuna, senfa i timijana

Grilovanje lignje sa prelivom od limuna, senfa i timijana

Nastavljam sa objavljivanjem recepata za posne dane. Ovo je takođe jedan veoma lagan recept koji se veoma brzo pravi. A pogodan je i za hrono recimo večeru.

Za ovaj recept je potrebno:
1 kg lignji očišćenih, može cele (bolje su za grilovanje), a može i sečene na kolutove (za brzo prženje). Ja sam imala na kolutove zamrznute.
Sok od 2 limuna
4 kašičice dižon senfa
2 kašike maslinovog ulja extra vergine
2 kašike seckanog svežeg timijana (može i sušenog ako nemate sveži)
150 gr rukole

Priprema:
Očišćene i dobro prosušene lignje (najbolje papirnim ubrusima) i posoljene stavite na gril ili duboko ulje kako biste ih izgrilovali ili brzo propržili u dubokom ulju. Izaberite način pripreme koji više volite. Grilovanje je definitivno bolje jer se koristi manje ulja. Ako ih grilujete, premažite ih sa maslinovim uljem i stavite u grill tiganj.
U međuvremenu napravite preliv tako što ćete u jednu činiju pomešati sok od limuna, senf, masinovo ulje i timijan. Rukolu operite. Lignje kada su gotove pomešajte sa rukolom i stavite na tanjir za služenje i prelijte prelivom.Služite malo prohlađeno. Prijatno :).

Grilovanje lignje sa prelivom od limuna, senfa i timijana


Нема коментара:

Постави коментар