Skandinavske pločice |
Evo još jednog zanimljivog recepta još jedne gošče kuvara Milice Madžgaljević. I ovo je jedan posni recept koji spada u kategoriju peciva. Uživaćete, kao i vaša čula, sigurna sam.
Za ovaj recept je potrebno:
Za merenje koristim šolju od 2dl,
3.5 dl ražanog brasna,
2 dl semenki bundeve,
Po 1 dl susama, lana, semenki suncokreta i ovsenih mekinja (mogu i neke druge spelta, pšenica), sve semenke su sirove, a lan koristim mleveni,
2 kasicice soli
1 kašičica praška za pecivo
Izrada:
Sve se promeša i doda 1.25 dl maslinovog ulja, 2dl hladne vode (ili malo više ako je potrebno). Smesa treba da je vrlo gusta. Izruči se na pek papir i mokrim rukama se rastanji. I peče u rerni na 180 do 200 C. Ja volim baš hrskave pa onda razvučem do ivica pleha. Testo se uz pomoć mokrog noža iseče u kvadrate, a i ne mora. Lepo je i kad se pečeno lomi u nepravilne oblike. Prijatno.
a ja gladna... :)
ОдговориИзбришиTaman da utole glad :)
ОдговориИзбриши