Pileći gulaš sa suvim šljivama |
Za ovaj recept je potrebno:
4 kom poveća batka sa karabatakom ili 2 bela mesa (pravila sam obe verzije, obe su dobre)
500 ml soka od paradajza za kuvanje
100 gr suvih šljiva
1 veća glavica crnog luka
1 čen belog luka
3-4 lista sveže ili sušene žalfije,
2 grančice sveže ili suve majčine dušice (timijan)
1/2 kafene kašikice mlevene slatke crvene paprike
ljute tucane paprike po ukusu
so, biber po ukusu
ulje
opcionalno pola kocke za gulaš
Priprema:
Ukoliko pripremate sa batacima i karabatacima, meso treba otkostiti, posoliti i pobiberiti i na kašiki do dve ulja ispeći u šerpi. Kada meso dobije zlatnu boju, skinuti ga sa varte i dodati crni i beli luk zajedno sa suvim šljivama da se dinstaju na tihoj vatri uz dodatak vode. Kada su se luk i suve šljive izdinstali, dodati meso, žalfiju, majčinu dušicu i slatku i ljutu papriku i malo brašna i naliti paradajz sokom i malo vode da prekrije meso i krčkati na laganoj vatri sat vremena. Služiti uz salatu po želji, a može i rezance i pire krompir. Prijatno vam bilo :)
Pileći gulaš sa suvim šljivama |
Pileći gulaš sa suvim šljivama |
Dopada mi se Vaš recept i praviću gulaš sa pilećim prsima već sutra.
ОдговориИзбришиHvala što ste jedino Vi pomenuli pileća prsa i ohrabrili me da pripremim ovaj gulaš. Pozdrav!👋
Drago mi je da vam se dopada, javite kako je ispao. Pa ja stavim uvek šta imam, tako da pravim i sa prsima, ali i stavim karabatak ili batak, jer su sočniji.
ОдговориИзбриши