уторак, 29. мај 2018.

Krem supa od listova mlade cvekle

Krem supa od listova mlade cvekle

Cvekla je narodni, prirodni antianemik, antibakterik, antisklerotik, antioksidant i smatra najkorisnijom i najlekovitijom povrtarskom kulturom koja se lako vari, u sebi sadrži najširu lepezu vitamina i minerala, i izuzetno je bogata belančevinama, mastima i ugljenim hidratima. I malo se zna da je lišće cvekle nalik spanaću pa se tako može i pripremati. Ovo je jedan od predloga za odličnu krem supu koja za kratko vreme može biti na vašem stolu.

Za ovaj recept potrebno je:
Listovi od 3 - 4 cvekle
1/2 kašike putera1/2 kašike maslinovog ulja
1 glavica crnog luka
1 čen belog luka
2 l proceđene supe od povrća  (ili od povrtne kocke za supu)
3 manja krompira
so, biber
za ukrašavanje malo pavlake za kuvanje i rendane cvekle

Priprema:
U šerpi zagrejati puter i maslinovo ulje i dodati sitno iseckan crni luk. Dinstati ga na srednjoj vatri dok ne postane staklast, dodati beli luk, prodinstati kratko, oko 1-2 minuta i dodati iseckane listove cvekle, iseckan na kockice krompir i supu od povrća (2 l). Posoliti i pobiberiti po ukusu i kuvati oko 15 minuta. Kada je gotova, supu izblendirati štapnim mikserom ili u blenderu. Meni je u blenderu definitivno bolje jer se dobije lepša i kremastija struktura. Ukrasiti pavlakom za kuvanje i sitno rendanom svežom cveklom. Prijatno.

Krem supa od listova mlade cvekle

Krem supa od listova mlade cvekle

Нема коментара:

Постави коментар