уторак, 21. мај 2019.

Jagode sa kremom od kesten pirea

Jagode sa kremom od kesten pirea
Jagode, jagode, to divno crveno voće koje prvo stiže s proleća. Sa njima se može nebrojeno mnogo poslastica napraviti. Izvrsne su za torte, kolače, skonse, kreme, poslastice u čaši. Pa evo i jedne moje verzije za poslasticu u čaši sa jagodama. Pored ovog brzog recepta, na blogu možete isprobati sledeće sjajne recepte: Galeta sa jagodama i kremom od maskarpoena, zatim, Pita kocke sa jagodama, Skonsi sa jagodama i glazurom.

Jagode sa kremom od kesten pirea
Sastojci (za oko 4 čaše):
200 gr jagoda
1 pakovanje kesten pirea (250 grama smrznutog)
200 ml slatke pavlake (Meggle)
30 gr čokoladnih mrvica
izmrvljen keks (integralni koji imate, može i plazma)


Priprema:
U secku usitniti keks, i staviti na dno čaše oko prst debelo. Iseckati jagode na tanke šnitice i poređati ih po strani kao na slici. Kesten pire otopiti i izrendati, umutiti slatku pavlaku da se dobije čvrst sneg. Zatim dodati izrendan kesten pire i čokoladne mrvice i nežno promešati špatulom da se sastojci sjedine. Smesu staviti u poslastičarsku kesu i puniti čaše. Od gore posuti sitno seckanim jagodama.



Jagode sa kremom od kesten pirea


Нема коментара:

Постави коментар