Mafini sa kozijim sirom i vlašcem |
Ovi mafini će vas oduševiti svojom lakoćom i ukusom. Veoma su vazdušasti, a tajna za to je veoma kratko mešanje sastojaka. Od namirnica su vam potrebni mladi koziji sir, može i feta sir kao zamena ili čak rikota, vlašac, i standardni sastojci kao što su brašno, jaje, puter i prašak za pecivo. Idealni su sa doručak, užinu ili večeru ili da ih spakujete ako idete na put, a mogu biti i fini dodatak na slavama, rođendanima ili već nekim drugim proslavama.
Pored ovog, na blogu možete pronaći još recepata za mafine, kao što su:
- Mafini sa edamerom, mladim lukom i vlašcem
- Mafini od jaja sa slaninom i sirom
- Pizza mafini
- Mafini sa čvarcima
- Posni mafini sa mladim lukom
Mafini sa kozijim sirom i vlašcem |
Sastojci:
190 gr brašna (tip 400) prosejanog
190 gr brašna (tip 400) prosejanog
1 kesica praška za pecivo
1/4 kafene kašičice belog luka u prahu
1/4 kafene kašičice soli (ako je sir manje slan može i više)
2 jaja
225 ml mleka
2 supene kašike putera (otopljenog)
100 gr kozjeg sira
3 supene kašike svežeg vlašca ili 1 supenu suvog
1 supena kašika svežeg peršuna
Mafini sa kozijim sirom i vlašcem |
Priprema:
Zagrejte pećnicu na 200 C. U većoj posudi pomešajte suve sastojke (brašno, prašak za pecivo, beli luk i so). U drugoj manjoj posudi pomešajte mleko, jaja i istopljeni puter. Pomešajte suve sa mokrim sastojcima, dodajte izdrobljen sir i vlašac i mešajte tek toliko da se sjedine sastojci. Kašikom za sladole sipajte sastojke u kalup za mafine u koji ste prethodno staviti papirnate korpice i stavite da se peku oko 18 do 20 minuta u pećnici. Kada su gotovi izvadite ih i prohladite i služite uz paradajz ili neki drugu salatu po želji.
Napomena: Daska i tanjir by moja malenkost Studio Grnčarije Tri (@studio_grncarije_3) • Instagram photos and videos
Mafini sa kozijim sirom i vlašcem |
Нема коментара:
Постави коментар