Low carb hleb sa bademovim brašnom |
Ništa lepše nego zagrejana kuća u hladnim danima, a kad još miriši na hleb, onda su i telo i duša ugrejani. Ovo puta sa vama delim jedan sjajan recept do kog sam došla igrajući se na Instagramu kulinarske igre #zajednickiobrok. Recept je odličan, a hleb veoma ukusan, a brzo se pravi. Sve što je potrebno jeste da sve sastojke smešate i smesu ispečete i to je to. Odličan za doručak uz kiselo mleko ili jogurt, a može i večeru.
Pored ovog, predlažem da pogledate još recepata za hleb i peciva:
- Hleb koji se ne meša
- Hleb bez brašna
- Pužići od spelte sa semenkama
- Posni štapići sa belim vinom i semenkama
- Slane pogačice sa semenkama
Low carb hleb sa bademovim brašnom |
250 gr krem sira
3 jaja
80 gr bademovog brašna
5 gr semenki lana (može i mleveni)
5 gr semenki čije
1 kašičica soli
1/2 praška za pecivo
Low carb hleb sa bademovim brašnom |
Priprema:
Umutiti viljuškom jaja pa im dodati krem sir. U drugoj posudi pomešati sve suve sastojke i dodati mokrim i sve izmešati i sipati u kalup za pečenje hleba dužine 20 cm koji ste prethodno obložiri pek papirom. Peći na 220 u pećnici koju ste prethodno zagrejali oko 30 minuta, a zatim spustiti temperaturu na 180 C i peći još 30 minuta. Po potrebi prekrite gornji sloj papirom za pečenje da ne bi izgoreo.
Tacna i tanjir mojih ruku delo. Ukoliko vam se dopadaju, slobodno me kontaktirajte za poručivanje.
Prijatno!
Low carb hleb sa bademovim brašnom |
Нема коментара:
Постави коментар