Pljeskavice od bele zeleni |
Da li se i vama dešava da kad skuvate supu, i procedite je, da vam ostane bela zelen sa kojom ne znate šta ćete. Ja sam se dosetila šta ću sa njom, i moram da vam kažem da je recept odličan i da su pljeskavice zaista fantastične i ukusne, a što je najvažnije hranu nismo bacili. Koristila sam peršunov koren, celer i krompir iz supe i dodala sam jaje i brašno i mrvice i to je to u principu, i odlično idu sa salatom od ajsber salate i paradajza i mladog luka.
Pljeskavice od bele zeleni |
A pored ovog, može vam se dopasti i ovi recepti za ćuftice od mesa ili povrća:
- Čuftice u paradajz sosu sa mediteranskim začinima
- Zdrave ćureće pljeskavice
- Pljeskavice od tikvica sa tri vrste sira
- Faširane šnicle na moj način
- Ćuftice u sosu od pomorandže i soja sosa
- Burgeri od ćuretine sa tikvicom
- Veganski burgeri od karfiola
- Veganski burgeri od carske mešavine
Pljeskavice od bele zeleni |
Sastojci:
2 velika peršunova korena iz supe
1 manji krompir kuvan iz supe
1 manji kuvan celer iz supe
2 supene kašike mleka
1 jaje
4 supene kašike mrvica
3 supene kašike brašna
so, biber po ukusu
nekoliko grančica peršunovog lista, svežeg, sitno seckanog
mrvice hlebne za valjanje pljeskavica
maslinovo ulje od komine i puter za prženje
Pljeskavice od bele zeleni |
Peršunov koren, krompir i celer iznječiti viljuškom ili gnječilicom za krompir sipati mleko, 1 jaje i sve promešati. Dodati hlebne mrvice i brašno po potrebi da bi se dobila fina gustina kako se pljeskavice ne bi raspale. Kašikom za sladoled uzimati smesu i formirat u pljeskavice koje ćete uvaljati u mrvice i staviti u tiganj i peći na srednjoj vatri. Služiti us ajsber salatu sa čeri paradajzom i mladim lukom.
Prijatno!
Napomena: Količinu i sastojke možete menjati i koristiti one koje ste stavili u supu.
Činije i tanjiri made by me, više na Instagram stranici @studio_grncarije_tri. Ukoliko biste voleli i vi da imate ovakav tanjir ili činijicu, slobodno mi pišite ili me kontaktirajte.
Pljeskavice od bele zeleni |
Нема коментара:
Постави коментар