"Pizza" od karfiola |
"Pizza" od karfiola |
Pored ovog recepta za karfiol, možda vam se dopadne i:
- Zapečeni karfiol sa tri vrste sira
- Zapečeni karfiol i praziluk u bešamel sosu
- Potaž od listova i korena karfiola
"Pizza" od karfiola |
Za testo:
1 karfiol
Priprema:
1 karfiol
2 jaja
250 gr renadanog sira (carski i edam)
1/2 šolje rendanog parmezana
1 kafena kašičica sitno seckanog belog luka
1/2 kafene kašičice origana
1/2 kafene kašičice soli
1/2 kafene kašičice bibera
Za preliv:
2 supene kašike putera
2 čena belog luka
malo čilija
svež peršun, seckan
"Pizza" od karfiola |
Pećnicu zagrejte na 200 C, a tepsiju obližite pek papirom. Karfiol operite i odvojite na cvetove i stavite u secka isitnite ga dobro. Sitno iseckan karfiol prebacite u veću posudu za mešanje i dodajte jaja, 2 šolje rendanog sira, pola šolje parmezana, beli luk, so, biber i origan. Mešajte dok ne dobijete finu i kompaktnu masu nalik testu. Ako se previše kruni, dodajte malo vode. Testo razvijte na papiru za pečenje debljine oko 1,5 cm. Pecite u prethodno zagrejanoj pećnici oko 25 do 30 minuta.
U posudici zagrejte puter i dodajte beli luk i čili u prahu ili sitno seckan. Izvadite testo iz pećnice i četkicom ga premažite i pospite sa ostatkom rendanog sira i vratite u pećnicu i još nekih 5 do do 10 minuta. Izvadite iz pećnice i pospite svežim seckanim peršunom. Isecite na trakice širine oko 5 cm i služite toplo uz caciki salatu, odlično ide, a može i uz neki fini paradajz sos.
Prijatno!
"Pizza" od karfiola |
Нема коментара:
Постави коментар