петак, 25. фебруар 2022.

Spanakopita korpice od kora

Spanakopita korpice od kora

Ove korpice su izuzetno dekorativne i ukusne, a što se tiče vremena, ne treba im mnogo za pripremu. Od sastojaka potrebni su vam feta i mizitra sir, spanać, peršun, luk, beli luk, malo parmezana, odlični sastojci za odlične korpice koje se peku u kalupu za mafine. Mizitra sir sam nabavila u Lidlu kad su bili dani Grčke, a zamena može biti feta ili neki drugi meki sir, tipa koziji... 

Osim ovog, možda vam se dopadne još recepata u kojima je sir glavna zvezda:

Spanakopita korpice od kora

Sastojci (za 12 korpica):
Kore za pitu (oko 4 kore)
1 kašika maslinovog ulja
2 šake spanaća
1 glavica crnog luka
1 čen belog luka
1 - 2 supene kašike putera za premazivanje kora
100 gr feta sira
150 gr mizitra sira (ili nekog drugog mekog sira)
2 supene kašike rendanog parmezana
1 supena kašika svežeg peršuna
1 kafena kašičica origana
1 jaje
so, biber po ukusu

Spanakopita korpice od kora

Priprema:
Pećnicu zagrejati na 190 C. Na maslinovom ulju prodinstati crni luk i beli luk a zatim dodati spanać i dinstati dok ne omekša. Skinuti sa vatre, prohladiti. U drugoj posudi, umutiti jaje, dodati sireve, prodinstani spanać, peršun i origano, so i biber i sve promešati. Uzmite sve 4 kore i okruglim kalupom prečnika 11 cm isecite krugove. Otopite puter. Svaki od krugova premažite puterom sa četkicom i poređajte jedan na drugi krug po dva ili tri listića u zavisnosti od toga koliko su tanke kore, u kalupe za mafine praveći korpice. U svaku korpicu staviti po supenu kašiku smese, i staviti da se peče u prethodno zagrejanu pećnicu oko 25 minuta odnosno dok ne dobiju zlatno žutu boju. Ostaviti korpice da se malo prohlade, a zatim ih vadite i služite.
Odlične su za doručak, večeru ili neku proslavu.
Prijatno!

Spanakopita korpice od kora

Нема коментара:

Постави коментар