Posni zalogajčići sa punjenjem od dimljenog lososa |
Lisnato testo je veoma zahvalna namirnica koju možemo upotrebiti kako za slana, tako i za slatka jela. Ja najviše koristim ono sveže iz Lidla, i zaista mi je i najukusnije i najlakše za spremanje. Za ovaj put sam vam spremila jedno zaista fino jelo sa dimljenim lososom i veganskim sirom, tako da je jelo posno. Punjenje se veoma brzo sprema potrebno vam je nekoliko namirnica i mali secko koji će sve sastojke sjediniti, i voala, to je to.
Osim ovog, mogu vam se dopasti sledeća jela sa lisnatim testom:
- Štapići od lisnatog testa sa pestom od sremuša
- Pužići od lisnatog testa sa brijem, brusnicama i orasima
- Brze tortice sa jagodama
Sastojci:
Pola pakovanja svežeg lisnatog testa iz Lidla
1 pakovanje dimljengo lososa (100 gr)
1 pakovanje veganskog sira Greek style (Ima ga u Aromi ili bolje snabdevenim prodavnicama)
nekoliko grančica sveže mirođije
1/2 limuna, sveže isceđenog
1 ravna supena kašika maslinovog ulja
so i biber po ukusu
Priprema:
Pećnicu zagrejati na 200 C, a tepsiju obložiti pek papirom. Lisnato testo razvući i okruglim kalupom prečnika 6 cm vaditi krugove i ređati na tepsiju. Krugove od lisnatog testa premazati četkicom sa vodom i staviti da se peku. Peći ih dok ne dobiju blagu zlatno žutu boju. Izvaditi ih i staviti da se ohlade.
U međuvremenu, u secka staviti veganski sir, losos, mirođiju, maslinovo ulje i sok od limuna, so i biber. Izmiskati dok se ne dobije fina glatka masa. Masu sipati u spric za kolače i sa nastavkom za ukrašavanje i puniti zalogaje. Zalogaje od lisnatog testa presecite na pola i na donju stranu kruga sipati smesu i od gore poklopiti sa gornjom stranom i služiti. Preukusni su.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар