Ova jednostavna poslastica koja se brzo pravi će vas oboriti sa nogu. Sve što je potrebno jeste da uzmete gotovo lisnato testo iseckate na kockice, ispečete i ohladite. Što se tiče fila, umutite puding koji se ne kuva sa slatkom pavlakom, nafiluijete i dodate sekcane jagode, ništa više, ukus je savršen.
Pored ovog, možda će vam se dopasti još recepata sa jagodama:
- Jagode sa kremom od kesten pirea
- Pita kocke sa jagodama
- Brza galeta sa jagodama
- Zatvoreni tart sa jagodama
- Galeta sa jagodama i kremom od mascarponea i jagoda
- Skonsi sa jagodama
- Kapri torta koja se ne peče
1 pakovanje svežeg lisnatog testa (lidl)
1 krem puding sa ukusom jagode Dr.Oetker
300 ml mleka
250 ml slatke pavlake, Meggle
150 gr jagoda
prah šećer za posipanje
Brze tortice sa jagodama |
Priprema:
Od pakovanja lisnatog testa, isecite 10 kockica veličine oko 10 x 10 cm i stavite na pleh koji ste prethodno stavili pek papir. Rernu dobro zagrejte na 200 C, a poređane kockice premažite sa vodom i stavite u rernu i pecite dok ne dobiju zlatno žutu boju i fino narastu. Ostavite ih sa strane da se dobro ohlade i malo prosuše.
Umutite krem puding sa ukusom jagode sa 300 ml mleka prema uputstvu sa kesice. U drugoj posudi umutite slatku pavlaku, a zatim postepeno dodajte pavlaku u puding sa lagano mešaju špatulom dok se sve lepo ne sjedini. Smesu sipati u poslastičarsku kesu i staviti malo u frižider.
Prohlađene kockice od lisnatog testa presecite na pola. Donji deo testa filujte sa kremom, a na krem stavite nekoliko seckanih komada jagoda, a zatim stavite gornji i pospite prah šećerom, a može i sa kojom jagodom (ja sam imala malo, pa mi taman bilo za filovanje).
Prijatno!
Brze tortice sa jagodama |
Нема коментара:
Постави коментар