Mafini sa sirom, paprikom i spanaćem |
Kad hoću da napravim brz doručak, užinu ili pak večeru, odlučim se za skonse ili mafine, jer bzro se smućkaju, stave u rernu i peku se, a za to vreme mogu da uradim još ponešto, ako ima po kući ili oko nje. Ovaj recept se razlikuje od prethodnih po izuzetnoj mekoći i ukusu. A od sastojaka, pored standardnih idu mladi sir ili cottage sir, malo tvrdog, sveža seckana paprika, spanać i mladi luk. Savršena jesenja kombinacija povrća za ukusne mafine.
Mafini sa sirom, paprikom i spanaćem |
Pored ovih, možda će vam se dopasti i ovi recepti za slanu verziju mafina za doručak ili večeru:
- Mafini sa edamerom, mladim lukom i vlašcem
- Mafini od jaja sa slaninom i sirom
- Pizza mafini sa čorizom
- Posni mafini sa mladim lukom
- Mafini sa kozijim sirom i vlašcem
- Mafini sa čvarcima
Mafini sa sirom, paprikom i spanaćem |
Sastojci:
220 gr brašna tip 400
2 kafene kašičice praška za pecivo
1/2 kafene kašičice soli
1/4 kafene kašičice mlevenog pimenta (all spice)
100 gr rendanog edamera
1 šaka svežeg baby ili običnog spanaća, sitno seckanog
1 manja stabljika mladog luka, sitno seckana
1 mala sveža crvena paprika, sitno seckana
200 gr cottage sira ili sitnog sira
120 ml maslinovog ulja
60 ml mleka
2 veća jaja
1 i po kafena kašičica rendane kore od limuna
Mafini sa sirom, paprikom i spanaćem |
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 C, a kalup sa mafinima obložite sa papirnim korpicama.
U jednoj posudi izmešajte suve sastojke, brašno, prašak, so, all spice, i dodajte rendani sir, spanać, papriku i mladi luk i sve još jednom promešajte.
Rernu zagrejte na 200 C, a kalup sa mafinima obložite sa papirnim korpicama.
U jednoj posudi izmešajte suve sastojke, brašno, prašak, so, all spice, i dodajte rendani sir, spanać, papriku i mladi luk i sve još jednom promešajte.
U drugoj posudi izmešajte suve sastojke: sir, maslinovo ulje, mleko, jaja i koru od limuna, sve sjedinite i uspite u posudu sa suvim sastojcima i sve promešajte ručno dok se ne sjedini.
Kašikom za sladoled sipajte smesu u kalupe i stavite da se peče oko 25 do 30 minuta, odnosno do ne dobiju finu zlatno žutu boju i proverite sa čačkalicom da li su iznutra ispečene tako što kada se čista čačkalica izvadi iz mafina, znači da su pečeni.
Služiti uz svežu papriku i kiselo mleko.
Mafini sa sirom, paprikom i spanaćem |
Нема коментара:
Постави коментар