Zdrave pohovane tikvice iz rerne |
Ovo je definitivno zdravija verzija pohovanih tikvica koje svi volimo. Klasično se uvaljaju u brašno, jaja i mrvice, a razlika je u tome što ih isprejišete sa maslinovim uljem i zapečete u rerni, predivne su, a nisu plivale u toni ulja.
Pored ovog, možda vam se dopadnu sledeći recepti sa tikvicama:
- Potaž od tikvica
- Ćuretina u krem sosu sa tikvicama i mirođijom
- Piletina sa špagetama sa tikvicama
- Zapečene punjene okrugle tikvice
- Špagete od svežih tikvica sa pestom od rukole i bosiljka
- Varivo od tikvica sa mirođijom
- Pljeskavice od tri vrste sira sa prilogom od krastavaca i grčkog jogurta
Zdrave pohovane tikvice iz rerne |
Sastojci:
1 srednje velika tikvica
2 jaja
brašno (po potrebi)
prezle (po potrebi)
Ulje u spreju sa belim lukom (Lidl)
so po ukusu
Zdrave pohovane tikvice iz rerne |
Priprema:
Tikvicu oljuštiti od kore i iseći na kolutove po mogućstvu jednake debljine oko 4, 5 mm. Posoliti ih i ostaviti malo da odstoje i puste vodu, a zatim procediti.
Brašno i mrvice sipati u odvojene tanjire, a jaja umutiti i posoliti. Svaki kolut tikvice uvaljati prvo u brašno, jaja a zatim mrvice i ređati na tepsiji na kojoj ste prethodno stavili pek papir i koji ste uljem u spreju dobro isprejisali. Tikvice ređajte jednu po jednu, a zatim opet isprejišite sa uljem u spreju i stavite u rernu da se peku na 190 C. Nakon 10-tak minuta tikvice izvadite i služite uz salatu od paradajza i crvenog luka.
Napomena: Ukoliko nemate ulje u spreju uzmite i premažite tikvice sa četkicom koju ste prethodno umočili u maslinovo ulje.
Prijatno!
Zdrave pohovane tikvice iz rerne |
Нема коментара:
Постави коментар