Veganski urnebes |
Post je počeo, a to znači samo jedno, biti kreativan u kuhinji kad su posna jela u pitanju. A kreativnosti mi, mislim, ne manjka, pa sam tako došla na ideju da napravim ovaj preukusni veganski urnebes. Koristila sam Viofast beli sir koji je idealan za ovakva jela, a koristila sam ga i u drugim kombinacijama. Pored Viofast sira dodala sam masilnovo ulje, malo vode, beli luk, alevu i tucanu papriku i začinila i to je to. Ukus je fantastičan, a odlično ide sa tostom ili nekim finim slanim grisinama, kao što sam ih ja koristila.
Veganski urnebes |
- Namaz od tunjevinena moj način
- Namaz sa sremušem i veganskim krem sirom
- Humus sa susamom bez tahinija
- Hummus
- Humus od sremuša
- Humus sa sremušem
- Portugalska pašteta od sardina
Sastojci:
100 gr Vifast belog sira
2 supene kašike maslinovog ulja
1-2 supene kašike vode
2 čena belog luka
1 ravna kafena kašičica aleve paprike
pola kašičice chili flakes papričica ili tucane ljute
so po ukusu
Veganski urnebes |
Priprema:
Sve sastojke sipati u blender ili secka i sve dobro izblendirati dok se ne dobije fina i kremasta maza odnosno naziv i služiti uz slane krekere, štapiće ili tost hleb. Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар