Gibanica mafini sa sremušem |
Za ovu pobedničku kombinaciju potrebno vam je samo nekoliko sastojaka:
- Kore koje šuškaju pri svakom zalogaju
- Sir se savršeno uklapa sa sremušem i jajima
- Sremuš koji donosi dah proleća u vaš dom
- Jaja koja sve povezuju u savršenu harmoniju
Svaki trenutak je prava prilika za uživanje u ovim malim remek delima.
Pored ovog recepta, pogledajte još nekoliko ideja za slane mafine:
- Pizza mafini sa čorizom
- Mafini sa čvarcima
- Mafini od jaja sa slaninom i sirom
- Mafini sa kozijim sirom i vlašcem
- Bezglutenski mafini
- Mafii sa sirom, paprikom i spanaćem
- Mafini sa edamerom, mladim lukom i vlašcem
Gibanica mafini sa sremušem |
230 feta sira
3 jaja
1/2 kesice praška za pecivo
1 dl kisele vode
1/2 kašičice soli
1 manja veza sremuša
3 jaja
1/2 kesice praška za pecivo
1 dl kisele vode
1/2 kašičice soli
1 manja veza sremuša
Gibanica mafini sa sremušem |
Priprema:
U posudi umutite jaja sa praškom za pecivo. Zatim dodajte ulje, kiselu vodu i izdrobljeni feta sir, te sve lagano izmešajte i posolite po ukusu. Kore izvadite iz pakovanja i onako savijene u rolnu poprečno isecite debiljine oko 2 cm. Zatim te kolutiče presecite još jednom. Dobijene trake rastresite ruama i pomešajte sa smesom od jaja i sira. Na kraju dodajte iseckan sremuš koji ste prethodno dobro oprali i malo prosušili. Kašikom za sladole sipajte masu u kalupe za mafine u koje ste prethodno stavili korpice za mafine i peite u prethodno zagrejanoj pećnii na 180 C dok ne porumene (oko 25 min). Kada su gotovi, izvadite kalup i ostavite da se malo prohladi i služite. Prijatno!
Napomena: Ideju sam dobila sa sajta Gibanica mafini - MarinaS Taste.
Нема коментара:
Постави коментар