Veganski rikota sir sa sremušem i vlašcem |
Veganska ishrana i veganski sirevi sve su popularniji u današnje vreme, a kako je post, odlučila sam se i ja da napravim svoju verziju. Priprema je veoma brza, osim ako uzmete u obzir potapanje indijskog oraha preko noći, ali rezultat je vredan svake sekunde. Ukus je fenomenalan! Ovaj sir možete koristiti kao namaz ili kao zamenu za klasični meki sir u veganskim lazanjama, kao fil za tortilje, sendviče i još mnogo toga.
Veganski rikota sir sa sremušem i vlašcem |
- Veganski namaz od cvekle
- Veganski namaz od sremuša
- Veganski urnebes
- Humus sa sremušem
- Namaz sa sremušem i veganskim krem sirom
- Mezze na moj način
Veganski rikota sir sa sremušem i vlašcem |
Sastojci:
200 g indijskog oraha (prethodno potopljenog preko noći u vodi)
1 supena kašika nutritivnog kvasca
200 g indijskog oraha (prethodno potopljenog preko noći u vodi)
1 supena kašika nutritivnog kvasca
2 supene kašike maslinovog ulja
sok od pola limuna
so, biber po ukusu
10 do 15 listova sremuša
10tak grančica vlašca
malo vode ili piričnanog ili mleka od badema
Priprema:
Indijski orah potopite preko noći u vodi, a sutra dan ga procedite i prosušite. Sremuš i vlašac iseckajte na manje komade, da bi se smesa što bolje umutila. Sve sastojke sem vode stavite u secka i ostavite oko 1 minut da se svi sastojci spoje. Probajte sir i proverite da li treba da se još malo začini solju i da li treba možda još malo tečnosti ili limunovog soka i to je to. Sir treba da kremast, ne previše gust i suv.
Savet plus: Ovaj sir možete koristiti kao osnovni rikota sir ako ga napravite bez sremuša i vlašca.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар