четвртак, 15. октобар 2020.

Varivo od tikvica sa mirođijom

Varivo od tikvica sa mirođijom


Tikvice su nezaobilazno povrće sada već tokom cele godine. A recepata sa njima ima pregršt, i mogu da se koriste i u slanim i slatkim receptima. Ovaj moj je veoma jednostavan, za svaki dan i idealan je kao prilog uz razna mesa, a može i samostalno da se konzumira uz neku finu salatu i parče hleba.

A pored ovog, na blogu ćete pronaći još recepta sa tikvicama, i to:

Varivo od tikvica sa mirođijom

Sastojci:
1 kašika maslinovog ulja
1 manja glavica sitno seckanog crnog luka
1 čen belog luka, sitno seckan
1 veća tikvica, sitno seckana na kockice
100 ml krema za kuvanje
100 ml kisele pavlake
kašičica mirođije (sveže ili sušene)
so, biber po ukusu

Priprema:
U tiganju ili šerpici zagrejati ulje pa sipati crni i beli luk i kratko dinstati na srednje zagrejajoj ringli. Kad je omekšao i postao staklast, dodati isekcane tikvice, pa začiniti solju i biberom. Dinstati na tihoj vatri oko 10 tak minuta, zatim dodati krem za kuvanje i pavlaku i mirođiju. Kuvati još 5 do 10 minuta i varivo je gotovo i spremno za služenje.
Prijatno! 

Varivo od tikvica sa mirođijom


Нема коментара:

Постави коментар