недеља, 3. јануар 2021.

Veganske medenjak kuglice

Veganske medenjak kuglice

Ideju za ove fantastične brze i ukusne kuglice sam dobila od drage Natalije i recepta za Medenjak (gingerbread) kuglice na njenom sajtu Mystic cakes, samo sam i ih ja malo prilagodila veganskoj ishrani (ili posnoj), kako god ovaj fini spoj veganskog maskarponea, plazma keksa, mešavine za medenjake i narančine korice će vas odvesti u carstvo slatkih čarolija. Brzo se prave, jedino što traži malo više pažnje je glaziranje sa crnom čokoladom, a za mešavinu začina za medenjake koristila sam Lidlovu, ali pravi ih ih Kotanyi, a možete je i sami napraviti od cimeta, đumbira, muškatnog oraščića, anisa... itd). Što se tiče kuglica, pravila sam ih veličine 20 grama, i dobićete oko 15 kuglica. 

Pored ovog recepta, mogu vam se dopasti i..

Veganske medenjak kuglice

Sastojci:
Za kuglice:
125 gr Meggle vegan maskarponea
1 kašika šećera u prahu
1 kašika meda
2 kašičice začina za medenjake (Lidl)
2 kašičice kore od narandže (Lidl)
125 gr posnog Plazma keksa, mlevenog

Za glazuru:
100 gr crne čokolade
1 kašičica kokosovog ulja


Veganske medenjak kuglice

Priprema:
U posudu sipati veganski maskarpone, šećer, med, začin i koricu od narandže i izmiksati da se sastojci sjedine,  zatim dodati plazmu i opet sve izmiksati da se svi sastojci sjedine i prožmu. Zatim smesu staviti u frižider da malo odstoje i od ohlađene mase pravite kuglice težine oko 20 gr.  Otopite čokoladu sa kokosovim uljem na pari i ostavite da se čokolada malo prohladi. Kada se prohladila, uvaljajte kuglice u čokoladu i vadite je viljuškom i stavljajte na pek papir. Opcija dva je da zabodete tanji drveni štapić u kuglicu, umočite kulgicu u čokladu, sačetake da se čokolada malo ocedi i zabodete čačkalicu u stiropor ili neki sunđer,  zatim sve stavite u frižider da se ohladi i služiti. 

Veganske medenjak kuglice

 

Нема коментара:

Постави коментар