Vegan brownie |
Do recepta sa došla igrajući kulinarsku igru zajednički obrok na Instagramu, a domaćica po čijim smo receptima birali da li ćemo slani ili slatki, ja sam izabrala ovaj fini, veganski brownie koji se baš brzo pravi, a zaista je finog i punog ukusa, i zdrav je, priprema se bez ikakvog kuvanja.
Od sastojaka tu su urme, kakao, kikirikiputer i čokolada crna na kraju i to je to. Jednostavno i efektno. Osim ovog, na blogu se nalazi još recepata za zdrave slatkiše, kao što su:
- Zdrava twix čokoladica
- Kupina limun torta
- Krckavi veganski tiramisu
- Posni mafini sa bananom i čokoladom
- Veganski skonsi sa kokosom i malinama
- Veganske medenjak kuglice
- Zdrave veganske kuglice
- Posni mafini sa limunom
- Veganske slatke kriške od palente
Sastojci (za 9 kocki):
15 svežih urmi
2 pune kašike kakao praha
2 pune kašike kikiriki putera
4 reda crne čokolade
1 supena kašika kokosovog ulja
malo seckanog kikirikija ili lešnika za posipanje
Priprema:
Sveže urme potopiti u vodu kako bi se lakše odvojile od ljuske i koštice, ako koristite one sa košticama.
Nakon 2 do 3 minuta, izvaditi iz vode i očistiti i ubaciti u blender ili secka zajedno sa kakao prahom, kikiriki puterom. Sve dobro sjediniti a zatim smesu staviti u četvrtasti kalup veličine 15 x 15 cm. Smesu razvucite prstima ili oklagijom, kako vam je lakše. Smesa će biti visine oko 7, 8 mm do 1 cm max. Od toga ćete dobiti 9 manjih ili 4 veće kocke. Smesu zatim stavite na 20 min u zamrzivač da bi se stvrdnula i zatim isecite kocke i uvaljajte ih u otopljenu čokoladu koju ste pre toga otopili na pari zajedno sa kašikom kokosovog ulja.
Vratite kocke u frižider da ste stvrdne čokolada i služite.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар