понедељак, 21. јун 2021.

Džem od jagoda sa aćeto balzamikom


Džem od jagoda sa aćeto balzamikom


Ovih dana sam bila kupila dosta jagoda te sam isprobavala i pravila razne recepte za džem od jagoda. Naravno tu je klasičan reccept za džem od jagoda koji valja isprobati, ali ovaj novi recept sa dodatkom balzamika i limunovog soka, me je zaista oduševio. Jednostavo se ukus jagoda dodatkom balzamika pojača na neki fini način. Nije ni čudo, jer sam pravila sa sličnim sastojcima brzu galetu sa jagodama koja je isto jedan klasik u novom ruhu i koji je oduševljavao mnoge goste do sada, provereno. 

Što se tiče procesa kuvanja, sličan je klasičnom, samo što se pred kraj doda balzamiko i limunov sok i to je to, ukus je fantastičan, a recept je u nastavku.

Džem od jagoda sa aćeto balzamikom

Sastojci (za dve manje teglice):
1 kg jagoda    
300 gr šećera
1,5 supena kašika soka od limuna
3 supene kašike aćeto balzamika
1 kesica limun šećera Dr.Oetker

Džem od jagoda sa aćeto balzamikom


Priprema:
Jagode operite i stavite u posudu i iseckajte na sitnije komade i pospite kristal šećerom i ostavite preko noći da odstoje. Sutra prespite smesu u šerpu i stavite da provre, a zatim smajite vatru i kuvajte ih na tihoj dok većina tečnosti ne izvetri, a penu povremeno skidajte. Pred kraj, dodajte limunov sok, limun šećer i balzamiko i kuvajte dok ne bude gotov, odnosno gust po želji. Otprilike oko sat i po vremena. Ja sam svoj džem blago izmiskirala sa štapnim mikserom, za bolju konzistenciju, vi ne morate, možete i ostaviti i koji komadić za bolji look and feel. Zatim, gotov džem sipajte u prethodno sterilisane i tople teglice i dobro ih zatvorite i prekrijte krpom i ostavite da se polako ohlade, a zatim služite. Prijatno!

P.S. Tanjir je mojih ruku delo :)

Džem od jagoda sa aćeto balzamikom


Za još recepata sa jagodama, pogledajte sledeće stranice...

Нема коментара:

Постави коментар