Veganski namaz od cvekle |
Leto je, a to znači samo jedno, ne kuva se ništa teško, niti se namirnice previše termički obrađuju. Što je sirovije, to je bolje. E sad, vreme je i posta, pa su recepti koje trenutno pravim i delim sa vama, veganski i posni, ali su zato preukusni, a za njihovu pripremu ne treba puno vremena. Odličan je za doručak, večeru, kao dodatak ručku, što bi rekli, uz sve se meša.
Za ovaj recept, potrebno je samo skuvati, mladu cveklu, ostaviti je da se ohladi i izblenidrati sa preostalim sastojcima, ništa lakše.
A pored ovog, možda će vam se dopasti recepti za još poneki što veganski, što vegetarijanski namaz:
- Namaz od rikote i cvekle
- Veganski urnebes
- Namaz od avokada i grčkog jogurta
- Namaz od sira sa svežim krastavcem
- Posna ruska na moj način
Sastojci:
200 gr skuvane i oljuštene cveke
110 gr veganskog belog sira (Viofast)
1 kafena kašičica začina sa grčku salatu
2 grančice svežeg peršuna
1 čen belog luka
1 - 2 supene kašike maslinovog ulja
1 ravna supena kašika limunovog soka
so i biber po ukusu
Priprema:
Sve sastojke staviti u blender ili secka i ismiksati da se dobije fina kremasta masa. Služiti uz tortilje, tortilja čips, prepečen hleb i fokaću.
Prijatno!
Napomena: Sve tacne su mojih ruku delo, a ukoliko vam se dopada neki od komada i želite da poručite neki od njih, možete me kontatirati na mejl: shadzi67@gmail.com.
Нема коментара:
Постави коментар