Posna supa od zeleni bez masnoće |
Ako ste na nekom režimu ishrane, postu na vodi ili vam jednostavno prija ovakva hrana, ova supica od zeleni će vas oduševiti svojim ukusom. Postoji mnogo recepata za ovu supu, a najčešće se dodaje bela zelen, šargarepa, celer, krompir i drugo povrće. Ova moja je veoma jednostavna i veoma brzo se pravi.
Obzirom da baš volim da pravim raznorazne potaže, možda će vam se dopasti i neki od recepata ispod, a u nastavku se nalazi i recept za ovu finu supicu:
- Potaž od krompira sa prazilukom
- Krem supa od paradajza
- Veganski potaž od špargle
- Potaž od bundeve
- Potaž od kestena i krompira
- Potaž od sremuša
- Potaž od rukole
- Potaž od listova i korena karfiola
- Andaluzijski gaspačo na drugi način
- Gaspačo od krastavaca
- Krem supa od listova mlade cvekle
- Potaž od špargle sa parmezanom
- Potaž od pečuraka sa timijanom
- Potaž od stabljika celera sa mirođijom
- Potaž od tikvica
- Potaž od blitve
- Potaž od graška
- Potaž od praziluka
Sastojci:
Veza bele zeleni
3- 4 šargarepe (da nisu male)
2-3 krompira srednje veličine
2 l vode
pola kašičice soli
1/4 kašičice bibera
1 kafena kašičica Vegete
1 do dve supene kašike posne testenine za supu
malo svežeg peršuna
Posna supa od zeleni bez masnoće |
Priprema:
Zelen, šargarepu i krompir oljuštite i isecite na približno iste komade i sipajte u šerpu i nalite da ogrezne, oko 1.5 do 2 l vode. Začinite solju, vegetom i biberom. Kada voda proključa, smanjite vatru na tiho i ostavite da se kuva nekih 45 minuta. Kada je gotovo, izvadite povrće i iskoristite ga da ga pojedete kao prilog uz neko jelo ili ga zapecite u rerni. A supu stavite da proključa i sipajte testo za supu i kuvajre nekoliko minuta i začinite svežim peršuno i služite. Oduševićete se ukusom.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар