Sirova veganska torta sa malinama |
Ovo je jedna super zdrava, veganska i sirova torta, što znači da se termički ne obrađuje i da ne sadrži namirnice životinjskog porekla. Kakrakteriše je osvežavajući ukus i idealna je za tople dane, i naravno jako se brzo pravi, najduže što treba da se uradi jeste da se ostavi u zamrzivaču da se stegne i nakon toga može da se konzumira. Podloga je napravljena od badema i oraha, a gornji sloj je od malina i indijskog oraka, tako malo sastojaka, a tako fin i osvežavajući ukus.
Sirova veganska torta sa malinama |
A pored recepta za ovu, možete pogledati i recepte za druge veganske torte:
- Brzi veganski vanila puding dezert u čaši
- Krckavi veganski tiramisu
- Sirova tiramisu torta
- Kupina limun torta
- Zdrava ledena čoko torta
- Raw torta sa indijskim orahom i borovnicama
Sastojci:
Za podlogu:
60 g badema
40 g oraha
1 prstohvat morske soli
20 g kokosovog ulja
Za sloj sa malinama:
150 g indijskih oraha
200 g malina
40 g šećera od trske
Sirova veganska torta sa malinama |
Indijske orahe prelijte sa dosta vode i ostavite ih potopljene preko noći. Sutra dan sameljite bademe i orahe i dodajte morsku so i kokosovo ulje i sve dobro izmešajte. Zatim rasporedite podlogu u kalup za torte prečnika 15 cm i ostavite je u zamrzivaču dok se priprema krema od malina.
Maline opearite i prosušite. Indijski orah ocedite u đevđiru i ostavite da iscuri sva voda. Imiksajte zajedno sa malinama i umešajte šećer u Nutribuletu. Gotovu kremu ravnomerno rasporedite u ohlađen kalup i ostavite tortu još sat i po vremena u zamrzivaču da se fil dobro stegne.
Pre služenja, ostavite tortu na sobnoj temperaturi da se opusti i služite tako što ćete ih posuti sa malo kokosovih ljuspica. Nakon toga, možete čuvati tortu u frižideru bez bojazni da će omekšati.
Prijatno!
Sirova veganska torta sa malinama |
Нема коментара:
Постави коментар