Pasta sa vegan pesto sosom |
Leto i lagana hrana idu jedno uz drugo, a za ovaj put sam vam pripremila jedno sjajno vegansko jelo, bez masnoće, za one koji poste na vodi ili koji imaju takav režim ishrane. Radi se o pasti sa vegan zelenim sosom od indijskog oraha, avokada i spanaća, koji se ne kuva. Odličan, ukusan i zdrav.
A ukoliko volite ovakve recepte, evo još nekih predloga:
- Veganski namaz od cvekle
- Veganski urnebes
- Posna supa od zeleni bez masnoće
- Veganski potaž od špargle
- Potaž od pečene bundeve bez masnoće
- Vege ćuftice sa belim sosom
- Teriyaki tofu
- Veganski burgeri od karfiola
- Varivo od crvenog sočiva i leblebije
Sastojci (za dve osobe):
250 gr testenine penne
voda za kuvanje, so
Vegan pesto sos:
150 gr indijskog oraha, koji ste prethnodne noći ostavili u vodi da odstoji
2 mala avokada ili jedan veliki
2 šake baby spanaća
10-tak listova svežeg bosiljka
10 kašika tople vode
2 ravne supene kašike nutritivnog kvasca
2 čena belog luka
1 supena kašika soka od limuna
so i biber po ukusu
Priprema:
Testeninu skuvati prema uputstvu. U međuvremenu, sve sajstojke staviti u nutri bulet ili secka i sve lepo izblendirati da se dobije fina struktura pesto sosa. Skuvanu testeninu pomešati sa napravljenim pesto sosom i služiti.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар