Potaž od graška |
Već sam pisala da volim da pravim potaže od raznog povrća, pa evo, danas na meniju se našao od graška, i to mog prošlogodišnjeg iz bašte. Vreme je da se oslobodi mesto za ovogodišnje plodove :). I naravno, ovo može biti posno, ali i mrsno ako povrće dinstate na mešavini maslinovog ulja i putera.
Pored ovog, na blogu se nalazi pregršt recepata za čorbe i potaže i to:
Potaž od graška |
Sastojci:
1 kašika maslinovog ulja
1 ravna kašika putera (ako hoćete posnu varijantu, nemojte stavljati puter)
1 struk praziluka (srednje veličine)
2 čena belog luka
1 krompir veći iseckan na sitnije kockice
300 gr graška
so, biber,
pola kokošije kocke za supu (ili od povrća ako pravite posno)
1 struk praziluka (srednje veličine)
2 čena belog luka
1 krompir veći iseckan na sitnije kockice
300 gr graška
so, biber,
pola kokošije kocke za supu (ili od povrća ako pravite posno)
1, 5 l vode
2 dl krema za kuvanje
Priprema:
Na maslinovom ulju i puteru prodinstajte praziluk i beli luk oko 5 minuta, a zatim ih i posolite i pobiberite. Zatim, dodajte dodajte iseckan krompir i grašak, blago promešajte i dodajte kocku za supu, vodu i krem za kuvanje. Sve dobro promešati i ostaviti da kuva oko 30 do 40 minuta. Kada je gotovo supu izblendirati u blenderu ili štapnim mikserom. Služite uz krutone ili posutu iseckanim peršunom i ukoliko pravite posnu varijantu, ili možete staviti malo mešavine grčkog jogurta i pavlake koji će mu dati poseban šmek. Prijatno!
Savet plus: Ukoliko imate blender, bolje je da njega koristite nego štapni mikser, jer pravi bolju teksturu, pogotovo ako je blender jači.
Potaž od graška |
Нема коментара:
Постави коментар