Tradicionalni škotski skonsi (iliti slane pogačice sa sirom) |
Predivnog su ukusa, i jako se lepo slažu sa blagim namazima, kao što je Namaz od avokada sa krem sirom i jako se brzo prave.
A pored ovog, na blogu se nalazi još recepata za skonse i to za slane...
Ali i slatke...
- Skonsi sa jagodama i glazurom
- Skonsi sa narom i sokom od narandže
- Veganski skonsi sa kokosom i malinama
Tradicionalni škotski skonsi (iliti slane pogačice sa sirom) |
Sastojci:
180 gr mekog brašna
30 gr putera, sekcanog na kockice
10 grama praška za pecivo
1 veliko jaje
2,5 kašika mleka
125 gr rendanog sira (po mogućstvu škotskog čedara ili nekog drugog čedara)
1/2 kašičice soli
1/2 kašičice senfa
malo kajenskog bibera ili aleve paprike
Priprema:
Pećnicu zagrejte na 220 C. U jednoj posudi pomešajte brašno, so, biber i prašak za pecivo. Zatim sipajte puter i sir i mešajte dok ne dobijete strukturu krupnijeg peska. U drugoj posudi pomešajte jaje i dodajte mleko i tu smesu dodajte suvim sastojcima i mešajte do ne dobijete elastično testo. Izvaljajte smesu na pobrašnjenu površinu, ali nemojte da bude previše tanka.
Oblikujte je modlama, ja sam koristila okruglu modlu i jednu po jednu ređajte na pek papir. Pogačice premažite sa mledkom i pospite odozgo sa malo sira.
Pecite u zagrejanoj pećnici dok ne budu zlatno žute (oko 25 minuta). Služite tople, a može i hladne, a uvek ih možete i podgrejati.
Tradicionalni škotski skonsi (iliti slane pogačice sa sirom) |
Нема коментара:
Постави коментар