четвртак, 19. новембар 2020.

Tradicionalni škotski skonsi (iliti slane pogačice sa sirom)


Tradicionalni škotski skonsi (iliti slane pogačice sa sirom)


Verovatno ste već shvatili da volim ovu vrstu peciva od putera, brašna, praška za pecivo i ostalih sastojaka, a kao što juče obećah, evo objavljujem ove divne tradicionalne škotske skonse sa sirom.
Predivnog su ukusa, i jako se lepo slažu sa blagim namazima, kao što je Namaz od avokada sa krem sirom i jako se brzo prave.

A pored ovog, na blogu se nalazi još recepata za skonse i to za slane...
Tradicionalni škotski skonsi (iliti slane pogačice sa sirom)

Sastojci:
180 gr mekog brašna
30 gr putera, sekcanog na kockice
10 grama praška za pecivo
1 veliko jaje
2,5 kašika mleka
125 gr rendanog sira (po mogućstvu škotskog čedara ili nekog drugog čedara)
1/2 kašičice soli
1/2 kašičice senfa
malo kajenskog bibera ili aleve paprike

Priprema:
Pećnicu zagrejte na 220 C. U  jednoj posudi pomešajte brašno, so, biber i prašak za pecivo. Zatim sipajte puter i sir i mešajte dok ne dobijete strukturu krupnijeg peska. U drugoj posudi pomešajte jaje i dodajte mleko i tu smesu dodajte suvim sastojcima i mešajte do ne dobijete elastično testo. Izvaljajte smesu na pobrašnjenu površinu, ali nemojte da bude previše tanka.
Oblikujte je modlama, ja sam koristila okruglu modlu i jednu po jednu ređajte na pek papir. Pogačice premažite sa mledkom i pospite odozgo sa malo sira.
Pecite u zagrejanoj pećnici dok ne budu zlatno žute (oko 25 minuta). Služite tople, a može i hladne, a uvek ih možete i podgrejati.

Tradicionalni škotski skonsi (iliti slane pogačice sa sirom)

Нема коментара:

Постави коментар