Pizza mafini sa čorizom |
Mafini, ta omiljena poslastica ili slaniš širom sveta, nastala je u 18 veku, a za razliku od kvasnog testa, sastav za osnovni mafin su: brašno, šećer (ili so), jaja (ili zamena), masnoće, mleko ili drugi mlečni proizvod i sredstvo za dizanje.
Ovog puta delim sa vama jedan zaista fin recept za "pizza" mafine sa čorizom. Čorizo se sad već može naći, pogotovo u Lidlu, a ako ga nemate, slobodno stavite kulen, da kažemo da mu je najsličniji.
Ove mafine karakteriše pizza ukus, jer im se dodaje origano i bosiljak, mocarela, čorizo i stišnjena šunka, Fini su i meki, sočni i možete ih koristiti za svaku priliku, bilo da je svečana, za slave i rođendane ili svaki dan, za doručak ili večeru, u svakom slučaju, uživaćete u njima.
Pored ovog, na blogu ćete pronaći još recepata za slane:
Sastojci za 12 mafina:
Priprema:
i one slatke mafine:
- Posni mafini sa bananom i čokoladnim kapljicama
- Mafini sa kokosom i ananasom
- Mafini sa borovnicama i glazurom od limuna
- Mafini sa limunom, svežim ruzmarinom i glazurom
Pizza mafini sa čorizom |
Sastojci za 12 mafina:
50 gr čoriza, ili kulena, sitno iseckano
85 gr stišnjene šunke, izrendane ili sitno iseckane
1 crveni luk, izrendan
150 gr mocarele, rendane
75 gr sušenog paradajza, oceđenog od ulja, sitno seckanog
2 čena belog luka, sitno seckana
1 kašičica origana
1 kašičica seckanog bosiljka, svežeg
2 jaja
130 ml mleka
5 supenih kašika ulja
so, i biber po ukusu
300 gr brašna
1 supena kašika praška za pecivo
Pizza mafini sa čorizom |
Priprema:
Pećnicu zagrejte na 190 C, a u kalup za mafine stavite papirne korpice ili ga namastite.
U jednoj posudi pomešajte čorizo, stišnjenu šunku, luk, mocarelu, sušeni paradajz, beli luk, origano i bosiljak, sve dobro izmešajte.
U druogoj posudi umutite dva jaja, pa dodajte mleko, maslinovo ulje i sve opet izmešajte i dodatje smeši iz prve posude.
Zatim u posebnoj posudi umešajte brašno, so, biber i prašak za pecivo. Dodajte smesu iz druge posude i sve izmešajte dok se sastojci ne sjedine.
Testo vadite kašikom za sladoled ili kašikom u kalupe i zatim stavite smesu da se peče u rerni 20 do 25 minuta, odnosno dok ne dobiju zlatno žutu boju i ostavite ih da se ohlade. Najbolji su kad se služe topli.
Prijatno!
Pizza mafini sa čorizom |
Нема коментара:
Постави коментар