Začinjeni pileći ražnjići sa fejk tzatzikijem |
Ovo je jedno lagano, ali veoma ukusno jelo koje se relativno brzo sprema. Potrebno je da isečete na tanke trakice pileće belo meso, da ga marinirate, da malo odstoji u toj marinadi i da ga ispečete. Dok se meso marinira, napravite fejk caciki i to je to. Zašto je fejk, odnosno lažni? Pa zato što sam u njega stavila i kotidž sir i malo nane, veoma je osvežavajuć i ukusan.
Pored ovog, mogu vam se dopasti još recepata sa piletinom u glavnoj ulozi:
- Pileći file u kremastom sosu sa belim vinom i limunom
- Pileći file u korici od hlebnih mrvica i začinskog bilja
- Krilca u BBQ sosu
- Orijentalna lepljiva krilca
- Piletina sa špagetama od tikvica
Sastojci:
250 gr pilećeg filea
250 gr pilećeg filea
1 supena kašika maslinovog ulja
1 kafena kašičica mlevenog korijandera
1 kašičica zatara
1/2 kafene kašičice aleve paprike
1 kafena kašičica soka od limuna
so, biber po ukusu
Za fejk tzatziki:
100 gr kotidž sira
100 gr grčkog jogurta
1 krastavac oljušten i očišćen od semenki i iseckan na sitne kockice
1 supena kašika seckane sveže nane
1 supena kašika seckane sveže mirođije
1 supena kašika soka od limuna
1/2 supene kašike maslinovog ulja
so, biber po ukusu
Začinjeni pileći ražnjići sa fejk tzatzikijem |
Priprema:
Pileći file isecite na tanke trakice širine oko 2 cm i stavite ih u činiju, u koju ste prethodno sipali ulje. limunov sok i začine i sve to pomešali. Kada ste stavili piletinu, sve opet dobro promešajte i stavite u frižider na sat vremena, a može i duže.
U međuvremenu, dok se piletina marinira u frižideru, napravite fejk caciki. U posudi pomešajte iseckani krastavac, kotidž sir, grčki jogurt, nanu, mirođiju, sok od limuna i maslinovo ulje. Sve izmešati i začiniti i ostaviti da se hladi.
Piletinu izvaditi, ređati na drvene žice (ovo je za oko 6 žica) i pecite u tiganju koji ste četkicom premazali sa uljem.
Prijatno!
Začinjeni pileći ražnjići sa fejk tzatzikijem |
Нема коментара:
Постави коментар