Potaž od pečenih paprika |
Možda sam malo zakasnila sa objavom posta, jer sam ovaj preukusni potaž napravila pre jedno dva meseca, ali nikad nije kasno jer i sad mogu da se kupe crvene paprike i ispeku u rerni. Paprike bi bilo najpoželjnije ispeći na ćuškopeku (pri pripremanju ajvara) i takve koristiti, a možete ih i ostaviti u zamrzivaču i onda vaditi po potrebi i praviti potaž.
Potaž od pečenih paprika |
Pored ovog recepta, može vam se dopasti da napravite i:
- Posna supa od zeleni bez masnoće
- Potaž od krompira sa prazilukom
- Krem supa od paradajza
- Potaž od šargle sa parmezanom
- Potaž od listova i korena karfiola
- Potaž od sremuša
- Potaž od bundeve po tajlandski
- Krem supa od listova mlade cvekle
- Potaž od pečuraka sa timijanom
- Potaž od tikvica
- Potaž od bundeve
- Potaž od kestena i krompira
- Potaž od rukole
Sastojci (za dve osobe):
3 paprike
1 glavica luka oljuštena
3 neoljutena čena belog luka
malo maslinovog ulja
so, biber po ukusu
200 ml pilećeg bujona
malo dimljene paprike
prstohvat sumaka
malo seckane sveže paprike
balzamiko od nara
Za krutone:
malo hleba
malo maslinovog ulja
Priprema:
Paprike, luk i beli luk staviti u rernu i peći na 210 C. Peći dok ne dobiju crnu boju. Ja sam moje pekla za ajvar, i to je najbolja opcija kako ih ispeći. Kada je povrće pečeno izvaditi iz rerne, i paprike oljuštiti, kao i beli luk. U blender staviti paprike, pileći bujon, so, biber, malo dimljene papriek, prstohvat sumaka i sve dobro izblendirati. Za bolju strukturu, dodatno izblendirati u Nutribuletu. U međuvremenu na malo maslinovog ulja propržiti hleb koji ste prethodno iseckali na kockice. U činiju sipati potaž i ukrasiti sa krutonima. Preliti sa malo balzamika od nara.
Činija je mojih ruku delo, a ukoliko vam se dopada i želite svoj primerak, možete me kontaktirati na shadzi67@gmail.com.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар