Humus sa sremušem |
U ovom postu ćete pronaći još jednu verziju humusa, ali sa sremušem. Radi se o klasičnom receptu za humus u koji je dodat sveži sremuš. Recept je odličan, ukusan, a sa dodatkom sremuša, još zdraviji. A osim recepata za humus, u nastavku ćete pronaći još recepata sa sremušem:
- Hlepčići sa sremušem
- Štapići od lisnatog testa sa pestom od sremuša
- Potaž od sremuša
- Njoke sa sremušem u crvenom sosu
- Kačamak sa sremušem
- Veganski skonsi sa sremušem
Sastojci:
1 konzerva kuvanih leblebija
sok od jednog limuna
2 supene kašike maslinovog ulja
2 supene kašike tahinija
2 supene kašike vode
1 veza sremuša, grubo seckanog
1/2 kafene kašičice kumina
1/4 kafene kašičice soli
Priprema:
Leblebiju iz konzerve procediti i zajedno sa ostalim sastojcima staviti u secka i sve dobro izmiksati da se naravi fin i kremast namaz. Služiti uz tortilje ili pita hlebove.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар