Kuvana dimljena butkica sa kiselim kupusom |
Kad dođe zima i kada je hladno, kuvana dimljena butkica sa kiselim kupusom i krompirom je nezaobilazan obrok na našoj trpezi, naprosto greje dušu i telo. Za samu priremu će vam oduzeti malo vremena, sve sastojke samo stavite u lonac i pustite da se kuva bar 3 do 4 sata, onako fino polako kako bi se meso fino raskuvalo i to je to. Služiti sa renom ili prelivom od rena i pavlake. Ma savršeno jelo.
Pored ovog, može vam se dopasti i:
- Baby svinjska rebarca u BBQ sosu
- Ćureća krilca iz rerne
- Juneći burgeri u BBQ sosu
- Krilca u BBQ sosu
- Sočni svinjski file iz rerne
- Ćuretina sam mlincima na moj način
Kuvana dimljena butkica sa kiselim kupusom |
1 butkica srednje veličine
1 glavica kiselog kupusa do 1 kg
8 krompira srednje veličine
10-tak zrna crnog bibera
3 lista lovora
voda
Priprema:
Butkicu oprati i odložiti sa strane. Kiseli kupus oprati, odvojiti dva do tri veća lista, a ostatak iseći na šnite debljine oko 2 cm ili srednje komade i pola glavice poređati po dnu. Zatim staviti butkicu i oko butkice ređati krompire. Zatim staviti drugu polovinu isečenog kupusa preko butkice i zaliti vodom. Nemojte previše vode sipati, može do visine drugog sloja kiselog kupusa. Sa listovima koje ste odvojili, prekrijte sve i stavite na šporet. Pustite da proključa, a zatim stavite vatru na tiho da se polako krčka tri do 4 sata, odnosno dok se butkica fino ne raskuva. Kada je gotovo, krompir, butkicu i kupus izvaditi iz šerpe, staviti na tanjir za posluživanje i služiti sa renom ili prelivom sa renom i pavlakom.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар