Potaž od rukole |
Sigurna sam da znate da volim da pravim potaže, i ovi linkovi ispod govore tome u prilog. Ovog puta sam isprobala fini potaž od rukole čiji biberasti ukus daje ovom potažu jednu divnu notu utehe dok je jedete u ove hladne zimske dane. Jednostavan je za napraviti ga, a od namirnica vam treba luk, praziluk, krompir i rukola, i malo krema za kuvanje i to je to.. Za nekih pola sata dobićete divu i finu toplu krem supicu.
Pored ovog, na blogu se nalazi još dosta recepata za potaže koji vam se mogu dopasti..- Potaž od bundeve
- Potaž od sremuša
- Potaž od listova i korena karfiola
- Andaluzijski gaspačo na drugi način
- Gaspačo od krastavaca
- Potaž od bundeve po tajlandski
- Krem supa od listova mlade cvekle
- Potaž od špargle sa parmezanom
- Potaž od pečuraka sa timijanom
- Potaž od stabljika celera sa mirođijom
- Potaž od tikvica
- Potaž od šargarepe i pomorandže
- Potaž od blitve
- Potaž od graška
- Potaž od praziluka
- Potaž od pečene bundeve (bez masnoće)
Sastojci:
1 kašika maslinovog ulja
1 kašika maslinovog ulja
1 glavica crnog luka, sitno seckana
1 mala stabljika praziluka
2 srednje velika bela krompira, seckana na kockice
900 ml vode
1/2 povrtne kocke za supu
2 pune šake rukole
100 ml posnog krema za kuvanje
so, biber po ukusu
Priprema:
U šerpi zagrejte maslinovo ulje i sipajte crni luk i praziluk i dinstajte oko 5 minuta, zatim dodajte seckani krompir i nastavite sa dinstanjem na tišoj vatri još oko 5 minuta. Zatim sipajte vodu i dodajte kocku za supu i so i biber po ukusu i kuvajte oko 15 do 20 minuta. Nakon toga dodajte rukolu i krem za kuvanje i nastavite da kuvate još 5 minuta. Kada je supa gotova, izblendirajte sastojke i služite uz malo krema za kuvanje ili sa malo krutona.
Prijatno!
Savet plus: Za mrsnu verziju umesto maslinovog ulja koristite puter, a umesto posnog krema za kuvanje koristite mlečni.
Potaž od rukolev |
Нема коментара:
Постави коментар