Potaž od krompira sa prazilukom i mirođijom |
Malo je reći da volim da pravim potaže i supe. A jesen je idealno doba da se ponovo krene sa kivanjem supica i potaža. Za danas vam spremam i predlažem jedan sjajan i ukusan potaž od krompira sa mirođijom. Preukusan je, jer mu mirođija daje jedan poseban šmek, a krompir u kombinaciji sa kremom za kuvanje, kremastu strukturu. Uživaćete u svakom zalogaju, sigurna sam.
A pored ovog, možda će vam se dopasti i ovi recepti za supe i potaže:
- Potaž od bundeve
- Potaž od sremuša
- Potaž od listova i korena karfiola
- Andaluzijski gaspačo na drugi način
- Gaspačo od krastavaca
- Potaž od bundeve po tajlandski
- Krem supa od listova mlade cvekle
- Potaž od špargle sa parmezanom
- Potaž od pečuraka sa timijanom
- Potaž od stabljika celera sa mirođijom
- Potaž od tikvica
- Potaž od šargarepe i pomorandže
- Potaž od blitve
- Potaž od graška
- Potaž od praziluka
- Potaž od pečene bundeve (bez masnoće)
- Krem supa od paradajza
Potaž od krompira sa prazilukom i mirođijom |
1/2 supene kašike putera
1/2 supene kašike maslinovog ulja
1 mali praziluk seckan na kolutove
1 grana celera, iseckana
4 srednje velika krompira, seckana na kockice
3 do 4 šolje pileće supe ili supe od kocke
so, biber
1/2 šolje krema za kuvanje
1/2 veze sveže mirođije (ukoliko nemate svežu može i suve, ali onda manje svakako stavite)
Priprema:
Na srednje jakoj vatri zagrejati puter i maslinovo ulje i prodinstati iseckan praziluk i celer. Nakon 5 minuta dodati kockice krompira, promešati i opet malo dinstati. Zatim dodati supu i začiniti sa solju i biberom i sve dobro promešati i pojačati vatru dok ne provri, a zatim kuvati na tihoj vatri oko 15 do 20 minuta dok se krompir ne skuva. Zatim skinuti sa vatre i dodati krem za kuvanje i seckanu mirođiju i sve dobro izblendirati i služiti. Prijatno!
Potaž je izuzetno kremast i ukusan.
Нема коментара:
Постави коментар