уторак, 13. септембар 2022.

Krem supa od paradajza

Krem supa od paradajza

Jesen nam se polako primiče, dani nisu više tako dugi, a ni topli, te se topla jela sama po sebi nameću. Obzirom da svežeg paradajza još uvek ima, predlažem vam ovaj sjajan recept za krem supicu od svežeg paradajza koji se zaista brzo pravi, a ukus je fenomenalan. Potrebno je prodinstati malo luk i šargarepu, dodati svež paradajz i to sve prokuvati uz dodatak supe od kocke i procediti. I to je to.

Krem supa od paradajza

Pored ovog, pogledajte još recepata za fine supe i čorbice od raznog povrća:

Krem supa od paradajza

Sastojci:
1 supena kašika maslinovog ulja
1 srednje velika glavica crnog luka
1 srednje velika šargarepa, rendana
2 sitno sekcana čena belog luka
800 gr seckanog pardajza (pink ili volovsko srce)
2 do 3 šolje supe od povrtne kocke
1 kafena kašičica balzamika
2 lovorova lista
so i biber po ukusu
1 supena kašika jogurta i pavlake

Krem supa od paradajza


Priprema:
Paradajz oprati i osušiti i iseckati na kockice. Luk iseckati i šargarepu izrendati. 
U šerpi zagrejati ulje na srednje jakoj vatri i dodati seckan luk i malo prodinstati. Zatim dodati šargarepu i beli luk i lagano promešati i kratko prodinstati. Dodati seckan paradajz i balzamiko i posoliti i pobiberiti, te prodinstati opet nekoliko minuta. Dodati lovorov list i supu i kuvati oko 15-tak minuta dok se paradajz ne skuva. 
Supu izblendirati i procediti kroz cediljku kako biste uklonili kožicur od paradajza koja može da ostane. Supu služiti sa prelivom od jogurta i pavlake i uz prepečen hleb. Prijanto!


Krem supa od paradajza



Нема коментара:

Постави коментар